Over Ons

Deze website laten we nog even online staan voor zijn trouwe bezoekers, intussen maken we druk plannen om hem te integreren in een nieuwe vorm op de vrijwilligerssites van Kazou.
 
Bij vragen of interesse kan je je educatieve aanspreken of mailen naar oostvlaanderen@kazou.be

Hoe het allemaal begon

Wat is zinspeling juist?
Wat betekent deze visie dan?
Ik wil wel aan zinspeling doen, maar ik weet niet hoe.
Zinsoelig is saai en stom.
Zinspeling is voor de jonge leeftijden.
Zinspeling voor ado's vind ik moeilijk.
Zinspeling is voor ons geen prioriteit.
 
We schrijven zomer 2014. Dit zijn enkele van de vragen en misopvattingen die vaak gehoord worden wanneer zinspeling ter sprake komt. Bovendien lijken de huidige Kazou monitoren vastgeroest in een denkwijze die al jaren onveranderd bleef. Creativiteit en originaliteit lijken ver zoek. 
 
Oktober 2014. De start van een nieuw werkjaar bij Kazou se*ie Gent. Aurélie Aelterman, Jana De Meyer, Kimberly Duyck en Melissa Goethals zullen dit jaar hun schouders zetten onder de werkgroep Zinspeling. Al snel beslissen ze om het over een andere boeg te gooien en een poging te ondernemen om de verroestte denkwijze te doorbreken en de creativiteit en de originaluteit terug aan te wakkeren. Kortom, zinspeling moet weer hot worden!
 
April (CHECKEN!!) 2015. Na honderden uren werk en talloze frustraties stellen de dames de enige echte Gentse zinspeelwebsite voor. Hieraan koppelen ze een Pinterest-pagina om hun zinspeel-ideeën visueel te ondersteunen. 
 
oktober 2015. Het harde werk blijkt niet voor niets geweest. Ook monitoren uit andere regios en verbonden gebruikten de voorbije zomer de Gentse zinspeelsite bij hun vakantievoorbereiding. 
Een nieuw werkjaar betekent een nieuwe werkgroep. Jorg De Winne, Wouter Lambrechts, Ben Van de Steene en Laura Van Ruymbeke nemen samen met Melissa deze taak op zich.
We schrijven zomer 2014.
"Ik wil wel aan zinspeling doen, maar ik weet niet hoe.", "Zinspeling, moet dat over Jezus gaan?", "Zinspeling, wat is dat nu precies?"
Dit zijn enkele van de vragen en misopvattingen die vaak gehoord worden wanneer zinspeling ter sprake komt. Bovendien lijken de huidige Kazou monitoren vastgeroest in een denkwijze die al jaren onveranderd bleef. Creativiteit en originaliteit lijken ver zoek. 
 
Oktober 2014. De start van een nieuw werkjaar bij Kazou se*ie Gent. Aurélie Aelterman, Jana De Meyer, Kimberly Duyck en Melissa Goethals zullen dit jaar hun schouders zetten onder de werkgroep Zinspeling. Al snel beslissen ze om het over een andere boeg te gooien en een poging te ondernemen om de verroestte denkwijze te doorbreken en de creativiteit en de originaliteit terug aan te wakkeren. Kortom, zinspeling moet weer hot worden!
 
Januari 2015. Na honderden uren werk en talloze frustraties stellen de dames de enige echte Gentse zinspeelwebsite voor. Hieraan koppelen ze een Pinterest-pagina om hun zinspeel-ideeën visueel te ondersteunen. 
 
Oktober 2015. Een nieuw werkjaar betekent een nieuwe werkgroep. Jorg De Winne, Wouter Lambrechts, Ben Van de Steene en Laura Van Ruymbeke nemen samen met Melissa en Aurélie deze taak op zich. Zij besluiten om de zinspeelwebsite verder uit te bouwen en zinspeling verder op de kaart te zetten. 
Het harde werk blijkt niet voor niets geweest. Ook monitoren uit andere regio's en verbonden gebruiken tijdens de zomer de Gentse zinspeelsite bij hun vakantievoorbereiding. Zelfs externen vinden de weg naar de website.
 
Najaar 2016. Na een brainstorm in alle Midden-Vlaamse beleidsgroepen komt een online zinspeelplatform als beste optie naar voor.
 
De Midden-Vlaamse zinspeelsite is geboren!

Word held. Word moni!

Gebruikers van deze website zijn vooral monitoren van Kazou Midden Vlaanderen.

Zin om Moni  te worden bij Kazou? Surf dan naar www.kazou.be/ikwilje


Word Held, Word Moni!

Contact

Hebben jullie toffe zinspeelmomenten of ideetjes die je met ons wil delen?
Misschien wel een opmerking of een complimentje?
Wil je graag de volledige versie van een zinspeelmoment?
Zit je nog met vragen over zinspeling?
 
Wij helpen je graag verder!
Twijfel dus niet en stuur gerust een mailtje naar: 
 oostvlaanderen@kazou.be