Avondsluitingen grote groepen (VV's)

Wil je de tekst van een verhaaltje? Vraag het ons in het echt, op facebook, of stuur een mailtje.

§  Breeklichten: iedereen krijgt bij het binnenkomen een breeklicht. Deze mogen ze al breken. Dan gaat iedereen in zijn ploegje zitten. In alle stilte moeten ze één voor één een breeklicht plaatsen en moeten ze proberen om een figuur te bekomen (in alle stilte!)

§  Droomtocht: Iedereen gaat ontspannen op de rug liggen en sluit de ogen. In de komende tijd geef je als begeleider allerlei instructies: denkoefeningen verpakt in een verhaal. Het is vooral belangrijk om het verhaal heel traag te vertellen zodat de deelnemers voldoende tijd hebben om tot rust te komen, het ingebeelde gevoel tot zich te laten doordringen en het echt te voelen.

§  Elke ploeg krijgt een stuk klei die ze dan moeten verdelen aan de deelnemers. De klei moeten ze knijpen, rollen, … via duidelijke instructies. Daarna maken ze in alle stilte samen één voor één een beeld met het klei.

§  De ‘vonk’ doorgeven aan de hand van een vuurwerkstokje

§Assepoester: Een rollenspel, telkens wanneer je iets te zeggen hebt, moet je rechtstaan en daarna onmiddellijk weer gaan zitten. Het is de bedoeling dat je je tekst opzegt zonder enige emotie en zeker niet in de lach schieten.

§  Een emotionele fotoreportage maken (TIP: gebruik dit op de laatste avond)

§  Iedereen is uniek: Filmpje tonen van ‘Esther Honig’ en dan zelf het gezicht afdrukken van Esther Honig en dan moeten ze het zelf ‘versieren’ naar hun idealen.

§  Briefjes: je schrijft een leuke boodschap op voor iemand anders. Alles wordt in een pot gesmeten en daarna trekt iedereen er één uit.

§  Geïmproviseerde tai-chi / yoga

§  De gastjes gaan op een open plek liggen en kijken naar de sterren terwijl we naar rustige muziek (liedje) luisteren. De gasten moeten zelf in stilte nadenken over wat ze van het kamp vonden.

§  Liedje ‘somewhere over the rainbow’: Ik wil graag dit liedje delen met alle kampgangers om even stil te staan bij het feit dat we op een prachtige plek zijn. Wij hebben het geluk hier te zijn. Niet iedereen leeft op dit moment op een gelukkige plaats, sommige mensen dromen van een plaats achter de regenboog waar ze gelukkig zijn.

§  Inspirationele video’s van TJOP (The Journey of Purpose) https://www.youtube.com/user/TheJourneyofPurpose

§  Filmpje ‘Look Up’ om de deelnemers attent te maken dat ze afstand moeten nemen van hun smartphones en om zich heen moeten kijken.  (https://www.youtube.com/watch?v=Z7dLU6fk9QY )

§  Een levende domino: iedereen doet gekleurde kledingstukken aan. Iedereen plaatst zichzelf op de grond zoals dominostenen met de passende kleuren bij elkaar.

§  Een lachsessie: een compilatie maken met grappige filmpjes vanop het internet

§ Muziekkring. Ga met de helft (of een kleiner deel bij zeer grote groepen) van de groep in een cirkel staan met het gezicht naar binnen. Het andere deel gaat op de rug met de ogen gesloten in het midden van de cirkel liggen, en luistert aandachtig naar wat ze horen. Eén persoon in de cirkel begint zonder te praten met een geluidje te maken (stampen met de voeten, knippen met de vingers, trommelen op de buik, ... ). De persoon links ervan wacht enkele seconden en doet dan dit geluid na. De persoon daarna neemt dit ook over, enzoverder. Iedereen blijft dit geluidje verderdoen. Wanneer we terug aan de eerste persoon zijn aanbeland, wordt er een nieuw geluidje gestart. De persoon links neemt dit over, de persoon ernaast ook, enzoverder. Zolang het nieuwe geluidje niet bij jou is aangekomen blijf je het vorige geluidje doen. Belangrijk is dat niet iedereen gelijktijdig of snel na elkaar van geluid verandert, maar dat het duidelijk te horen is dat er één voor één wordt veranderd. De snelheid van overnemen mag je zelf kiezen, soms eens snel, soms wat trager. Na een tijdje wordt er geen nieuw geluid meer gestart en laten we het laatste geluidje één voor één uitsterven tot het helemaal stil is. Hierna gaat de groep die de geluidjes maakte in het midden liggen, en gaan de anderen muziek maken.

Wil je de tekst van een verhaaltje? Vraag het ons in het echt, op facebook, of stuur een mailtje.