Avondsluitingen 7-10 jarigen

Wil je de tekst van een verhaaltje? Vraag het ons in het echt, op facebook, of stuur een mailtje.

§ Knuffelen: soorten knuffels, knuffelwandeling

§ Droomtocht: Iedereen gaat ontspannen op de rug liggen en sluit de ogen. In de komende tijd geef je als begeleider allerlei instructies: denkoefeningen verpakt in een verhaal. Het is vooral belangrijk om het verhaal heel traag te vertellen zodat de deelnemers voldoende tijd hebben om tot rust te komen, het ingebeelde gevoel tot zich te laten doordringen en het echt te voelen.

§ Stenenplezier: iedereen krijgt een kei (steen) en dan moeten ze hun steen 1 voor 1 gaan wegleggen wat dan een figuur kan vormen, waarna ze direct gaan slapen. De volgende ochtend kan iedereen dan komen kijken wat het geworden is (degenen die hun steen laatst hadden gelegd weten het natuurlijk al)

§ Brieven schrijven

§ Verhaal ‘Welterusten kleine beer’

§ Zeven manieren om te slapen. Ook leuk om dit op de kamer te doen.

§ Handafdruk: De gastjes krijgen een spandoek waar in het midden de naam van het kamp op staat. Ze krijgen ook afwasbare verf en alcoholstiften. Iedereen wrijft verf op zijn handen en zet zijn handafdruk op het spandoek. Daarna schrijven ze hun naam ernaast. Ze mogen ook andere figuren tekenen. Op het einde van het kamp krijgen ze elk een stukje van het spandoek mee, met een ballonnetje eraan.

§ Iedereen krijgt een stukje papier. Gastje schrijft een boodschap voor een ander. Een  leuke boodschap die ze zelf ook graag zouden krijgen. Ondertussen mogen ze elk om beurt vertellen wat ze al vonden van het kamp. Spelletjes die ze leuk vinden, activiteiten die gedaan zijn. Bij het buitengaan krijgt iedereen een boodschap mee, zonder dat ze zullen weten wie ze geschreven heeft.

§ Samen muziek maken – zelf muziekinstrument meenemen/muziek maken met dingen uit omgeving.

§ Verhaal "Stippeltje, het lieveheersbeestje dat geen lieveheersbeestje wilde zijn."

§ Briefjes: je schrijft een leuke boodschap op voor iemand anders. Alles wordt in een pot gesmeten en daarna trekt iedereen er één uit.

§ Geïmproviseerde tai-chi / yoga

§ Slaapzakspelletjes: we spelen allemaal kleine, rustige én actieve spelletjes, zoals tikkertje, verstoppertje, blindeman,... Maar iedereen doet dit in zijn slaapzak!

§ Tekst voorlezen ‘het vrolijke nijlpaard’

§ Je zit allemaal in een kring en krijgt allemaal een stukje touw (leukste als het verschillende kleurtjes zijn). Je knoopt alle stukje touw aan elkaar vast en knipt het geknoopte touw zodanig dat iedereen een knoopje heeft. Dat kunnen ze aan hun sjaaltje hangen of rond hun pols als teken van vriendschap!

§ Verhaaltje "Selma het schaap". Iedereen krijgt een schaapje. Als jullie je eens ongelukkig voelen, kijk dan naar jullie schaapje en denk aan Selma en wat haar gelukkig maakte. En hopelijk gaan jullie met dit schaapje je heel gelukkig voelen.

§ Zet een brandend theelichtje voor elk kind op de grond. Elk om beurt vertellen de kinderen wat ze die dag (of dagen) het tofste vonden. Wanneer ze aan het woord geweest zijn, mogen ze hun kaarsje uitblazen.

§ Knip bloemen uit voor de kinderen. Laat ze er een boodschap opschrijven en vouw dan de bloemblaadjes naar binnen.Leg vervolgens de dichtgevouwen bloemen in het water. Ze zullen een voor een open gaan.

§ Alle kindjes krijgen 3 sterren die ze mogen versieren en waar ze een boodschap mogen opschrijven voor andere kindjes, ééntje voor de persoon rechts van hen en 2 die ze aan iemand naar keuze mogen geven. Je kan de sterretjes dan ophangen en op het einde van het kamp kunnen ze de sterretjes meenemen naar huis.

§ Geef elk (groepje) kind(eren) een fragment of een zin uit een gekend liedje. Laat ze hun fragment of zin tekenen met krijt. Speel vervolgens dit liedje af en loop langs de tekeningen om zo de tekst te volgen. De Aarde - Urbanus, 10.000 luchtballonen - K3, ...

§ Wall of fame: Op een groot wit doek zet iedereen zijn handafdruk met verf. Errond kan iedereen zijn naam schrijven of schilderen. Het doek kan vervolgens nog versierd worden door bloemen ed. te schilderen.

§ Verhaaltje over groepsgevoel. Daarna krijgt iedereen een ventje van papier waarop ze hun naam moeten schrijven. Alle ventjes worden dan aan elkaar vastgemaakt en vormen zo 1 ketting die dan kan worden opgehangen.

Wil je de tekst van een verhaaltje? Vraag het ons in het echt, op facebook, of stuur een mailtje.